Trines förstfödde, Gulmåras Ebel, ger matte en puss

Välkomna till oss på Gulmåras fjordstuteri i Östraby!

Välkomna till oss på Gulmåras fjordstuteri som ligger i Östraby en mil söder om Hörby mitt i Skåne.
På gården bor jag, Marita, och min man Per, vi har fyra söner där två har flyttat hemifrån i dagsläget.
Hit flyttade vi 1996 med fjordingen Jenny och ett halvblodssto och lite av de smådjur som hör till en gård - som hund och katt.

Till gården hör 4 ha bete där vi idag bedriver avel med några fjordston och försöker få fram några föl om året, lite beroende på hur det är att sälja bestämmer hur många föl det blir.
Renoverat har vi gjort sedan vi flyttade hit och det lär vi väl fortsätta med under vår tid. Halvblodsstoet såldes till K1 i Stockholm efter några år då hon behövde en vuxen karl som orkade rida henne. En krävande dam som inte passade in i en barnfamilj där tiden inte alltid räcker till. Istället köptes det en fjording till, som var och är en piggelin dam.
Jag jobbar utanför hemmet i en grisbesättning och Per jobbar i Malmö hamn.

Fjordingar har funnits med sedan ungdomsåren då jag red på en större gård med många av denna härliga ras så därför är det ett naturligt val av häst för mig och då jag fick Jenny som foderhäst insåg jag att det bara finns en ras för mig.

Vårt hästår är väldigt intensivt. När våren kommer går tankarna till vilken hingst som ska väljas och vilket sto som ska betäckas. Fölningarna närmar sig och tävlingssäsongen sätter igång. Detta ska passas ihop med övriga aktiviteter i fjordföreningen och sådant man vill hinna med som tex 3-årstest och kvalitetstävlan när man har en i rätt ålder för detta. Det är jätteroligt men skönt är det när november kommer och man kan pusta ut lite men då kommer en lång vinter med mycket stalltjänst.
Lediga stunder ägnas gärna åt en god bok.

 

 Marita